Vergaderingen

De VGR organiseert twee keer per jaar een wetenschappelijke bijeenkomst voor de leden van de vereniging en andere belangstellenden.

In het voorjaar is dat de jaarvergadering. Deze vergadering bestaat uit een huishoudelijk gedeelte, waarin ook (afwisselend) een voorzittersrede of een Leenenlezing wordt uitgesproken, en een themagedeelte. In het themagedeelte wordt in het openbaar een preadvies verdedigd, waarin een of meer auteurs, een belangwekkend gezondheidsrechtelijk thema bespreken. Na de presentatie van het preadvies is er de gelegenheid om met de auteurs in discussie te treden.

In het najaar organiseert de VGR een bijeenkomst waarin een actueel thema op het snijvlak van gezondheidszorg en recht wordt ingeleid door een of meer sprekers. Na deze inleiding(en) is er de gelegenheid om met de sprekers in discussie te treden.

Van zowel de jaarvergadering als de najaarsvergadering verschijnt een verslag in het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht.

Volgende Vergadering

09-04-2021
Jaarvergadering 2021
Thema: Gezondheidsrecht in tijden van crisis: een terugblik op de covid-19-pandemie
Locatie: KIT en/of livestream, Amsterdam

Het preadvies zal bestaan uit een aantal verdiepende, gezondheidsrechtelijke beschouwingen over de coronacrisis met onder andere Jaap Sijmons; Nikita Alexandrov & Menno Reijneveld of Jaap Koot; Jos Dute; Brigit Toebes & Aart Hendriks; Brenda Frederiks & Sofie Steen; Ian Leistikow & Mirna Oosting; Joris Rijken; ...

Archief

In het archief staan de recente vergaderingen (<5 jaar) van de VGR. Op deze pagina's zijn veelal de presentaties van de betreffende bijeenkomst (nog) beschikbaar.

Jaarvergadering 2020 Medische hulpmiddelen: eindelijk goed geregeld?
Najaarsvergadering 2019 Gedwongen zorg anno 2020
Jaarvergadering 2019 Ongezond gedrag: de rol van het recht
Najaarsvergadering 2018 Maatschappelijke verantwoordelijkheid van de farmaceutische industrie
Lustrumvergadering 2018 Nieuwe techniek, nieuwe zorg