Vergaderingen

De VGR organiseert twee keer per jaar een wetenschappelijke bijeenkomst voor de leden van de vereniging en andere belangstellenden.

In het voorjaar is dat de jaarvergadering. Deze vergadering bestaat uit een huishoudelijk gedeelte, waarin ook (afwisselend) een voorzittersrede wordt uitgesproken of de Leenenlezing, en een themagedeelte. Tijdens het themagedeelte wordt in het openbaar een preadvies verdedigd, waarin een of meer auteurs, een belangwekkend gezondheidsrechtelijk thema bespreken.

In het najaar organiseert de VGR een bijeenkomst waarin een actueel thema op het snijvlak van gezondheidszorg en recht wordt ingeleid door een of meer sprekers. Na deze inleiding hebben de aanwezigen de gelegenheid om in discussie te treden met de sprekers.

Volgende Vergadering

17-11-2017
Najaarsvergadering 2017
Thema: ‘Het recht op zorg: de kosten van solidariteit’ (onder voorbehoud)