Oratiebundel Gezondheidsrecht

ISBN: 978-90-12-38840-5

Deze bundel bevat bijna alle gezondheidsrechtelijke oraties uit de periode 1971-2011. Deze worden voorafgegaan door een inleiding van prof.dr. H. Nys van de KU Leuven. Aldus biedt dit boek een uniek overzicht van de ontwikkelingen die zich binnen het gezondheidsrecht hebben voorgedaan en van de onderwerpen die binnen dit vakgebied aan de orde zijn of zijn geweest.

De teksten in dit boek geven niet alleen inzicht in de geschiedenis van het gezondheidsrecht, maar bevatten ook tal van lessen voor de toekomst. Veruit de meeste van deze oraties waren niet meer verkrijgbaar. Het bestuur van de Vereniging voor Gezondheidsrecht vond het daarom gepast om de teksten ter gelegenheid van het 45-jarige bestaan van de vereniging opnieuw uit te geven.